Reduced CO2 this year, in kilo

T1A skal levere genanvendte computere til den amerikanske computergigant Ingram Micro

Home » Presse » T1A skal levere genanvendte computere til den amerikanske computergigant Ingram Micro

T1A skal levere genanvendte computere til den amerikanske computergigant Ingram Micro

Home » Presse » T1A skal levere genanvendte computere til den amerikanske computergigant Ingram Micro

Kæmpe scoop for Tier1 Asset A/S.

ingram micro logo_400x400

Den europæisk førende virksomhed inden for genanvendelse af computere og elektronik, Tier1 Asset A/S med hovedkontor i Allerød, forventer at tredoble sin produktion og øge sin omsætning med et trecifret millionbeløb inden for tre-fem år takket være nye partnerskaber og en markedstrend mod mere miljøvenlige løsninger.

It-giganten Ingram Micro har nu indgået partnerskab med danske Tier1 Asset om at sælge genanvendte og refurbished computere til i første omgang det britiske marked. Aftagerne forventes især at være den offentlige sektor og private.

Tier1Asset er førende i Europa inden for genanvendte computere takket være et tæt samarbejde med store danske og europæiske virksomheder, der leverer computere til genanvendelse. Hertil kommer en stramt styret, dokumenterbar kvalitetsproces, når computerne klargøres til gensalg.

Ingram Micro er verdens største distributører af computere, printere, scannere, konsoller og software. Men det er første gang, at de samarbejder med en dansk virksomhed. Og det er ligeledes første gang, at Ingram Micro går ind på markedet for genanvendelse og upcycling.

”Samarbejdet med Ingram Micro er en banebrydende kontrakt for et dansk firma, og Tier1 Asset er de første inden for cirkulær økonomi, der indgår et samarbejde af den her type med Ingram Micro. Jeg tror aldrig før, at Ingram har solgt genanvendte produkter,” siger Peter Hemicke, CEO og stifter af Tier1 Asset og fortsætter:

”Samarbejdet med Ingram Micro er next step for os, og det betyder, at vi rykker op i en anden liga og bliver blåstemplede af de bedste i verden, der vil have netop vores produkter. Det kommer selvfølgelig til at betyde meget for Tier1 Asset, men det kommer også til at betyde noget for den måde, forbrugerne køber ny elektronik på. Holdningen til genanvendte varer hos den almindelige forbruger vil helt sikkert ændre sig i løbet af de næste par år, og om tre år, så tror jeg, at du kan købe genanvendte mursten i byggemarkedet. Det er der, vi ender.”

Cirkulær økonomi vinder frem

Den cirkulære økonomi får med samarbejdet mellem Tier1 Asset og Ingram Micro et stort skub fremad på det britiske marked, og på det internationale marked sender Ingram Micro også et klart signal til it-industrien om, at de vil tage aktiv del i at upcycle brugt elektronik og distribuere genanvendte produkter.

Partnerskabet mellem Tier1 Asset og Ingram Micro er et skridt i den rigtige retning for cirkulær økonomi og en bæredygtig reducering af elektronikaffald. Det betyder, at den almindelige forbruger i løbet af få år vil være langt bedre stillet i forhold til at kunne vælge langt mere miljøvenlige it-produkter i meget høj kvalitet.

”Vi kan allerede nu se, at holdningen til genanvendte produkter er ved at ændre sig. Generelt er holdningen til det med hele tiden at købe nyt ved at ændre sig, og folk vil gerne gøre det rigtige og købe produkter, der er mere miljøvenlige,” siger Peter Hemicke fra Tier1Asset, der i dag upcycler 250.000 enheder årligt og sparer miljøet for 36.000 ton CO2.

Inden for fem år forventer virksomheden af upcycle 750.000 computere årligt. De genanvendte computere kommer fra nogle af Danmarks og Europas største virksomheder såsom banker og internationale revisionsfirmaer, som ønsker at agere miljøvenligt, ligesom det er økonomisk fordelagtigt.

Refurbished er så god som ny

Mange elektronikprodukter bliver i dag udskiftet, når der kommer nye produkter på markedet, og i stedet for at kassere velfungerende produkter, så skal den type elektronikaffald genanvendes.

Det kræver mange ressourcer at producere en ny bærbar computer, og normalt bliver computeren udskiftet efter 3-4 år, altså længe før den er udtjent. For at fordoble levetiden og reducere miljøbelastningen, skal enheden i stedet genanvendes og opgraderes. Ved en professionel refurbishment bliver al data slettet, og enheden bliver renset, opgraderet og solgt med fornyet garanti.

En refurbished computer vil altså ofte være så god som ny. Den har måske fået nyt tastatur, harddisk, en ny skærm eller et nyt batteri, og der er installeret styresystemer med gyldige licenser på samme måde som med fabriksnye produkter.

Posted on